Guangzhou’daki Atık Su Projesinde Elektra Ürünleri Kullanılıyor

İstanbul’da 40 yıl önce transformatör üretmek için kurulan Elektra Elektronik, günümüzde aralarında Çin’in de olduğu kıtada 60’a yakın ülkeye ileri teknoloji çözümler sunuyor. Çin’e elektronik ürün satmayı başarabilen nadir Türk firmaları arasında yer alan Elektra yönetimi,şimdi de gözünü demiryolu projelerine çevirdi.

Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, trafo sektöründeki ürünlerine ek olarak 2015’ten beri yüksek teknolojili elektronik ürünlerin üretimine de ağırlık verdiklerini hatırlattıktan sonra şunları söylüyor: “Günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi, güç elektroniği çözümlerimizle Türkiye’nin yanı sıra 6 kıta 60’a yakın ülkeye hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz ağırlıklı olarak inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, demir çelik, makine, vinç sanayi, asansör, aydınlatma, sağlık, savunma sanayii ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörlerde kullanılıyor.”

Elektra Elektronik’in Çin pazarına ilk olarak 2011 yılında girdiğini belirten Şakar konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “İlk ihracatın ardından Çin’de satış ofisimizi açtık. Çin ürünlerimiz için çok önemli bir pazar konumunda. İhracatımızın yüzde 20’sini ağırlıklı olarak transformatör ve harmonik filtre ürünleriyle Çin’e gerçekleştiriyoruz. Orada Avrupa standardındaki ürünlerimizi uygun fiyat performansı ile piyasaya sunuyoruz.”

“2011 yılından bu yana Çin’de önemli projelerde yer aldık” diyen Şakar  sözlerini “CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretilen transformatörlerimizle demiryolu projelerine de yüksek katma değerli çözümler sunuyoruz. Dünyanın en önemli eğlence merkezlerinden biri olarak öne çıkan Çin’deki Guangzhou şehrinde ise atık su projesinde ürünlerimizle yer aldık. Çin’deki öne çıkan bu projelerimizin yanı sıra yeni projelerle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Sektörümüzde sahip olduğumuz tecrübe ve transformatörlerimizin kaliteleri ile Çin’in dikkatini çektik. Bugün Türkiye’de kullanımda olan pek çok vagonun altında trafolarımız ile yer almanın yanı sıra hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyoruz” şeklinde noktalıyor.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.