Doğuş Holding’in İstanbul’daki otelini Hyatt Regency olarak işleten Hyatt International, şimdi de gruba ait Maçka Palas’ı, butik otel markası olan Park Hyatt adıyla işletmek istiyor. Taraflar arasındaki görüş trafiğinin hızlandığı ve olumlu sonuçlanması beklenen kararın önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Uluslararası alanda otel işletmeciliği yapan Hyatt International, İstanbul’da işlettiği Hyatt Regency’e ek olarak yeni bir otel için teklif verdi. Teklif, İstanbul’da işletmesi üstlenilen otelin sahibi Doğuş Holding yönetimine yapıldı.
Tarafların anlaşması halinde şirket, Doğuş Holding’e ait olan İstanbul Maçka’daki Maçka Palas’ı, Park Hyatt adıyla hizmete açıp işletecek. Park Hyatt, Hyatt International bünyesinde bulunan dört markadan biri ve butik otel tarzına giriyor.
Doğuş Holding, 1994’te İtalyan asıllı Caviano ailesinden satın aldığı Maçka Palas’ı restore edip, alt katında ünlü Gucci ve Armani mağazalarını açmıştı. Geçen yılın sonunda Maçka Palas’ı tümüyle kiraya vermek gibi bazı arayışlarda bulunmuştu. Bu konuda pek çok görüşme yapan, oldukça titiz olduğu için hiçbirinden sonuç alamayan Doğuş Grubu’nun Hyatt yönetiminden gelen teklif üzerine kiralama kararından vazgeçtiği bildiriliyor.

Dördüncü halka
Pritzker ailesine ait olan Hyatt International bünyesinde farklı kesimlere hitap eden dört otel markası bulunuyor. Bunlardan Hyatt Regency, grubun ana markasını oluşturuyor ve Türkiye’de ilk işletilen otel, bu kavrama uygun olarak hizmete girdi. Regency’lerin en önemli özelliği, bulunduğu şehrin özelliklerini barındıran otel olması olarak özetleniyor.
Grubun diğer markası olan Grand Hyatt, Ahmet Hattat’a ait Ankara’daki otelle Türkiye’ye 2004’te girmiş olacak. Oda sayısı 280 ile 872 arasında değişen Grand Hyatt’ların, lüksten hoşlananlara göre tasarlandığı belirtiliyor.
Hyatt’ın Türkiye’deki üçüncü halkasını oluşturup, Maçka Palas’ta hizmet verecek olan Park Hyatt ise butik otel tipine giriyor. Park Hyatt’lar, verdikleri üst düzey hizmetlerden dolayı sürekli olarak dünyanın en iyi otellerini belirleyen Conde Nast Traveler Dergisi’nin ‘Altın Liste’sinde yer alıyor.
Ankara’da hizmete girecek olan Grand Hyatt’ın imza törenine katılan Hyatt International Başkan Yardımcısı Andre Pury, Antalya veya Bodrum’da da bir resort (kıyı oteli) açabileceklerini söyledi.
Böylece grup bünyesinde bulunan dördüncü marka Hyatt Resort & Spa’nın da önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye getirileceğinin  mesajını verdi.

Dünyada 12 Park Hyatt var
Bünyesinde dört otel markası bulunan Hyatt International, 1968’de ABD’nin Delaware eyaletinde kuruldu. Hyatt, dünyada ‘Asya- Pasifik’, ‘Avrupa, Afrika, Ortadoğu’ ve ‘Latin Amerika’ olmak üzere üç bölümde hizmet veriyor.
Hyatt International markalarından Hyatt Regency’den dünyada 57, Hyatt Resort & Spa’dan 23, Park Hyatt’tan 12, Grand Hyatt’an ise toplam 16 otel bulunuyor. Park Hyatt’ın, grubun en lüks otel markası olduğu belirtiliyor.
Park Hyatt konsepti, özel hayatlarına aşırı dikkat ve özen gösterilmesini bekleyen ayrıcalıklı misafirlere hizmet vermek üzere 1980’de oluşturuldu. Genellikle 200 adedin altında oda sayısına sahip otellerin iç dekorasyonunda butik otel kavramına uygun detaylara ağırlık veriliyor. Park Hyatt otelleri, popüler olmaktan çok ‘tarz sahibi oteller’ olarak tanımlanıyor. Park Hyatt’larda müşterilere 24 saat hizmet veriliyor. Bu nedenle turizmciler, Maçka Palas’ta hizmet verecek Park Hyatt’ın, Hyatt International’ın Türkiye’deki en prestijli oteli olacağını belirtiyor.

Yayın yeri: Ekonomist, yayın tarihi 2004.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.

Bir yanıt yazın