Pınar, Peynir Çeşitleriyle Çin Marketlerinde…

Türkiye çiftçilerinin ürünlerini dünyanın 25 ülkesine ulaştıran Pınar, ihracatta büyümeye devam ediyor. 2020 yılında ihracat rakamlarını bir önceki yıla göre yüzde 4 büyüten Pınar, “Pınar Labne”, “Pınar Beyaz” ve “Pınar Süzme” ile Çin’e adım attı.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Çin’de sadece raflarda değil, oldukça etkin kullanılan online alışveriş sitelerinde de yer alıyoruz. Çin’e Türk peynirini sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından Çin, Pınar ürünleriyle buluşuyor. Türkiye’nin süt ürünleri ihracatının yaklaşık yüzde 19’unu tek başına karşılayan ve dünyada 25 ülkeye ulaşan Pınar, Pınar Labne, Pınar Beyaz ve Pınar Süzme ürünleriyle Çin’e adım attı. Dünyayı etkisi altına alan Pandemi salgını küresel ekonomiyi etkilerken Pınar Süt; Türkiye’nin çiftçilerinin ürünlerini dünyayla buluşturmaya, Türkiye’ye kazandırmaya devam ediyor. Pandemi sebebiyle 2020’nin zor şartlarda geçtiğinin altını çizen Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Tüm zorluklara rağmen geçtiğimiz yıla oranla ihracatta yüzde 4’lük büyüme yakaladık. 2020 yılının ilk 10 ayında ihracat ciromuzu 38 Milyon Dolar seviyelerinde gerçekleştirdik. Yılın son döneminde ise  dünyanın en büyük süt ürünleri ithalatçılarından Çin’e giriş yaptık. Artık Çinli tüketicilerimiz de Pınar Süt ve sütlü ürünlerini tüketecek ” dedi.

Online sitelerde de yer alıyor

Çin’e büyük hedeflerle giriş yaptıklarının altını çizen Gürkan Hekimoğlu, “Süpermarket kanalının yanı sıra, Çin’de çok etkin olarak kullanılan online alışveriş sitelerinde de yer alıyoruz. Türkiye çiftçilerinin lezzetli ürünlerini Çin’de daha çok insana tattırmayı, bu coğrafyayı yeni ürünlerimizle de buluşturmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz

Uzun planlamalar ve pazar araştırmalarının ışığında Çin’e giriş yaptıklarını dile getiren Hekimoğlu, “6.4 Milyar dolarlık ithalat ile dünyanın en büyük süt ürünleri ithalatçılarından Çin’e  Pınar markalı peynir çeşitleri ile giriş yaptık. Çin’de peynirin yanı sıra endüstriyel kanalda oluşan süt tozu ihtiyacını da yakından takip ediyoruz. Stratejik olarak potansiyel gördüğümüz bu pazardan alacağımız pay ile Türkiye ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.