SINOVAC Aşısına Çok Talep Var, Öncelik Türkiye’de
- 24 Aralık 2020
- Yayınlayan: Kerem Kofteoglu
- Kategori: Son Yazılar

Türkiye’nin Çin’den sipariş ettiği Kovid-19 aşısını (Coronavac) üreten SINOVAC firmasının Genel Direktörü Helen Yang, SABAH’ın sorularını yanıtlarken, “Türkiye’ye talep ettiği miktarda aşıyı sunmak için çalışıyoruz” dedi.
“Misyonumuz insan hastalıklarını ortadan kaldıracak aşılar sağlamak. Bu aynı zamanda başlangıçta Kovid-19 aşısı geliştirme hedefimizi de kapsıyor” diyen Yang açıklamalarını şöyle sürdürdü: ” Türkiye’ye talep ettiği miktarda aşıyı sunmak için çalışıyoruz. Aşımızın etkinliği Brezilya, Türkiye, Endonezya ve Şili’de faz 3 klinik deneyleri altında inceleniyor. Çin’de gerçekleştirilen faz 1 ve 2 denememizde aşının güvenliğinin iyi olduğu kanıtlandı.
Şirketin 18-59 yaşları arasındaki sağlıklı yetişkinler üzerindeki faz 1 ve 2 araştırmasının sonuçları 17 Kasım 2020’de Lancet Infectious Diseases’da yayınlandı. Yetişkinler ve yaşlılar da yüzde 90’ın üzerinde antikor oranı gözlemlendi. Şimdi, faz 3 çalışmalardan elde edilen etkinlik sonuçlarını bekliyoruz.”
Öncelik Türkiye’de
Yang, “Aşımız için farklı ülkelerden çok sayıda talep aldık” dedikten sonra açıklamalarını şöyle tamamladı: “Önceliğimiz, faz 3 denememize ev sahipliği yapan ülkeler. Türkiye de onlardan biri. Aşıların kullanılmasıyla insanların yaşamlarının normale dönmesini ve ekonomik faaliyetlerin devam etmesini içtenlikle umuyoruz.
Aşı üreticisi olarak görevimizin bu olduğuna inanıyorum. Kullandığımız teknolojiye “inaktif aşı” deniyor. Bu teknolojinin, farklı aşı türleri üzerinde kullanıldığında uzun süre güvenli olduğu kanıtlandı. Bu nedenle güvenilir bir teknoloji. (Kaynak: www.sabah.com.tr )