ÇİN’İN KÖMÜR LİMANINDA KOVİD-19 PANDEMİSİ DÖNEMİNDE SEVKİYATLAR ARTTI

Tangshan Limanı’nda, pandeminin etkilerine rağmen bu yılın ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3’lük artışla 95,98 milyon ton kömür elleçlendi. Beijing’e 150 kilometre uzaklıkta ve Bohai Denizi’nin kuzeyinde konumlanan Tangshan, Çin’in dokuz eyaletindeki 39 iç liman ile 70’in üzerinde ülke ve bölgedeki 190’ı aşkın limanı birbirine bağlıyor.

(Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Tangshan’dan bildiriyor-XHTV) — Tangshan Limanı Grubu Sevkiyat Ofisi Genel Direktör Yardımcısı Guo Qingyuan: “Tangshan Limanı, profesyonel bir kömür terminali olarak yük boşaltma avantajlarını sonuna kadar kullanıyor. Aşırı hava şartlarının, çevre koruma gerekliliklerinin karşılanması önceliği üzerindeki etkisinin üstesinden gelerek yük boşaltma verimliliğini geçen yılın aynı dönemine göre 0,28 saat/tren kadar iyileştirdik. 1-25 Kasım tarihleri arasında, 145 bin ton kömür nakliyesi gerçekleştiren liman bu kış ve önümüzde bahar aylarında kömür tüketiminin zirve yaptığı dönemde kömür fiyatlarının sabit kalmasını sağladı.”



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.