Araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) yayınladığı bir rapora göre, Çin’in nesnelerin interneti (IoT) pazarının 2025 yılında 300 milyar ABD dolarını aşması bekleniyor.

(BEİJİNG-Xinhua) — IDC’nin raporuna göre bu rakam, küresel nesnelerin interneti pazar hacminin yaklaşık yüzde 26,1’ini oluşturacak.

Rapora göre gelecek beş yılda Çin’in yazılım, donanım ve bağlantılı hizmet harcamaları istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken donanım harcamaları söz konusu dönemde aslan payını alacak.

Raporda, 5G dahil olmak üzere altyapının inşası sayesinde araçların interneti, akıllı sayaçlar, akıllı ev ve giyilebilir terminallerin hızlı bir artış kaydedeceği belirtildi.

Küresel nesnelerin interneti harcamaları bu yıl 754,28 milyar ABD dolarına ulaşırken, 2021-2025 yılları arasında yüzde 11,4’lük yıllık bileşik büyüme oranı ile 2025 yılında 1,2 trilyon ABD dolarını aşacak.

 



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.