Shanghai’ın Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Wei Cuma günü yaptığı açıklamada, Shanghai’daki 666 büyük işletmenin yüzde 70’inin Kovid-19 pandemisinde yükseliş sürerken üretime yeniden başladığını söyledi.

(SHANGHAİ-Xinhua) — Zhang, düzenlediği basın toplantısında, SAIC Motor ve Tesla gibi otomobil üreticilerinde araçların montaj hatlarından çıkmaya devam ettiğini, otomobil parçaları ve bileşenlerini üreten işletmelerinin de çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

Zhang, kilit entegre devre ve kimya işletmelerinin kapasite kullanım oranının yüksek seviyede kaldığını söyledi.

Belediye başkan yardımcısı, Shanghai’ın endüstriyel zincirdeki iş ve üretimin yeniden başlamasıyla kilit üretim malzemelerinin taşımacılık kanalını yeniden açma konusunda da ilerleme kaydettiğini sözlerine ekledi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.