KAHİRE, 4 Temmuz (Xinhua) — Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi (sağdan birinci) ile Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli (sağdan ikinci) Mısır’ın başkenti Kahire’de hafif raylı metro treninde görülüyor, 3 Temmuz 2022.

Mısır’ın ilk elektrikli hafif raylı metro sistemi olan ve Çinli ve Mısırlı şirketler tarafından birlikte inşa edilen metro hattında Pazar günü deneme sürüşü yapıldı. Açılış törenine katıldıktan sonra hat üzerindeki ilk seferde Mısır Cumhurbaşkanı’na, Mısır Başbakanı’nın yanı sıra Çin’in Mısır büyükelçisi Liao Liqiang da eşlik etti.

(Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.