DÜNYA BANKASI’NDAN ÇİN’İN ÇELTİK ÜRETİMİNE 255 MİLYON DOLARLIK KREDİ

Dünya Bankası, Çin’in orta kesimlerinde yer alan Hunan eyaletinde metan emisyonlarını azaltacak ve çeltik üretiminde sulama ve drenaj hizmetlerini iyileştirecek bir programı desteklemek için 255 milyon ABD doları tutarında bir krediye onay verdi.

BEİJİNG, 1 Haziran (Xinhua) –– Dünya Bankası’nın Beijing ofisinden Perşembe günü yapılan açıklamaya göre program, kırsal alanlarda iklim direncinin artırılmasına ve tahıl üretiminde sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.

Toplam yatırım tutarı 1,24 milyar dolar olan bu program, Dünya Bankası kredisi ve Çin hükümet fonları tarafından finanse edilerek beş yıllık bir süreçte sürdürülebilir bir çeltik üretim modeli geliştirecek. Program ayrıca Çin ve diğer çeltik yetiştirilen ülkeler için tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir bilgi ve deneyimler sunacak.

Dünya Bankası Çin, Moğolistan ve Güney Kore Ülke Direktörü Mara Warwick, bu programın Çin’in tarım sektöründe iklim değişikliğinin yarattığı sorunları hafifletme yolunda yenilikçi çözümler sunacağını söyledi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.