Ordu’nun ferdi anlamda eıı çok şampiyonluk yaşayan ve madalya alan sporcularından birisi olan Berna Tut, 31. FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda 60 kg’da Milli Takımı ve Ordu’yu temsil edecek. Katıldığı birçok turnuvada Ordu’ya madalya ile dönen Milli sporcu Berna Tut, artık okyanus ötesinde madalya arıyor.

Ordu Hürses Gazetesi’nin haberine göre, kariyeri şampiyonluklarla dolu olan ve her geçeıı dönem yeııi madalyalar alan Ordulu Wushu Kung-Fu sporcusu Berna Tut, Çin’e gitmeden önce Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’i ziyaret etti. Berna Tut ve antrenör Savaş Şimşek’i ağırlayan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açıklamada: ’28 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında Çin’in Chengu kentinde yapılacak olan Dünya Üniversite Yaz Oyunları Wushu 60 kiloda Milli Takımımızı temsil edecek.

Milli Sporcumuz Berna Tut ve antrenörümüz Savaş Çakmak il Müdürlüğümüzde misafirimiz oldu. Sporcumuza ve milli takımımıza başarılar dilerim.” açıklamasını yaptı. Türkiye’de düzenlenen turnuvalarda 11 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Berna Tut, S Temmuz ile 8 Ağustos tarihlerinde Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu’da toplam 18 spor dalında gerçekleştirelecek olan 31. FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda mücadele edecek.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.