TÜRKİYE-ÇİN İŞ KONFERANSI’NIN 2’NCİSİ BEİJİNG’DE GERÇEKLEŞTİ

DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi  ve TÜSİAD Çin Çalışma Grubu tarafından Pekin’de düzenlenen II. Türkiye-Çin İş Konferansına katılan T.C. Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa yaptığı açış konuşmasında Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekti. 

Büyükelçi Musa, konferansın açılışında yaptığı Konuşmasında Türkiye’nin stratejik konumuna dikkat çekti. Ülkemizin üretim potansiyeli, lojistik imkânları ve tedarik ve üretim kapasitesiyle, bölgesinde ve küresel düzeyde önemli bir ülke olarak öne çıkmakta olduğunun altını çizen Büyükelçi Musa;  ”Tarihin, coğrafyanın, stratejinin, küresel dinamiklerin ve nihayet sağduyunun Türkleri ve Çinlileri daha yakın işbirliğine, daha yakın çalışmaya davet ettiği açıktır” ifadelerini kullandı

Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) Başkan Yardımcısı Li Qingshuang’ın yanı sıra, TÜSİAD ve DEİK üyesi iş insanları, Çinli firmaların yöneticileri ve temsilcileri ile basın mensupları dâhil olmak üzere 250’den fazla kişi katıldı.

“Ticaret, Yatırım ve Tedarik Zincirleri ile Ekonomileri Birbirine Bağlamak” ana temasıyla düzenlenen konferansın açılış töreninde Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) Başkan Yardımcısı Li Qingshuang, Türkiye’nin Beijing Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ve TÜSİAD Çin Çalışma Grubu Başkanı Korhan Kurdoğlu söz aldı.

Söz konsuu konferansa Çin’de gıda alanında faaliyet gösteren, bünyesinde Sultan Restoranlarını da barındıran Hayat Gıda yöneticilerinden işinsanu Özcan Sezer, Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyinden  Tuncay Özilhan ile birlikte poz verdi. Konferansa katılan şirketlerden arasında CLK Global’ın Genel Müdürü Yahya Abdullahoğlu da bulunuyordu.

 

T.C. Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa yaptığı açış konuşmasında Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekti. 
Konferansa Çin’de iş yapan iş insanları ve Türkiye’den giden heyetler katıldı
Hayat Gıda yöneticilerinden işinsanı Özcan Sezer, Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyinden  Tuncay Özilhan ile birlikte poz verdi
CLK Global’ın Genel Müdürü Yahya Abdullahoğlu da konferansa katılanlar arasındaydı,


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.