3. ÇEYREKTE ÇİN’İN NAKİT DIŞI ÖDEMELERİ BÜYÜME KAYDETTİ

Çin Merkez Bankası’nın verilerine göre, ülkedeki bankalar tarafından gerçekleştirilen gayrinakdi ödemeler 2023 yılının üçüncü çeyreğinde istikrarlı büyümesini sürdürdü. Bankanın raporuna göre, banka kartları, elektronik ödeme araçları, ticari senetler, kredi transferleri ve diğer ödemeler yoluyla yapılan gayrinakdi ödemeler bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,92 artışla 1326,19 trilyon yuana (yaklaşık 186,91 trilyon ABD doları) ulaştı.

BEİJİNG, 24 Aralık (Xinhua) –Raporda, elektronik ödemelerin 858,34 trilyon yuanlık toplam işlem hacmiyle nakit dışı ödemelerde en büyük payı aldığı belirtildi. Elektronik ödeme araçlarına ilişkin veriler daha ayrıntılı incelendiğinde, mobil ödemelerin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,1 artarak 137,71 trilyon yuana ulaştığı görüldü. Veriler, banka kartı işlemlerinin de üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,74 artışla 260,77 trilyon yuana yükseldiğini ortaya koydu.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.