Hainan’da yaklaşan Yagi Tayfunu’na karşı önlemler artırıldı

HAİKOU, 4 Eylül (Xinhua) — Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinde bir limana yanaşan tekneler görülüyor, 4 Eylül 2024.

Hainan Eyalet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi Çarşamba günü, karaya ulaşması beklenen Yagi Tayfunu’na karşı eyalette sel ve tayfun önlemeye yönelik acil durum müdahalesini 4. seviyeden 3. seviyeye yükseltti.

Çin’de bu yılın 11. tayfunu olduğu belirtilen Yagi’nin Hainan eyaletindeki Wanning’den Guangdong eyaletindeki Dianbai’ye kadar olan kıyı bölgelerinde Cuma günü karaya ulaşması bekleniyor. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.