Çin-Rusya sınırını bağlayan demiryolunun hız sınırı iki kat artırıldı

SUİFENHE, 28 Eylül (Xinhua) — Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde, Çin’in Suifenhe kenti ile Çin-Rusya sınırını birbirine bağlayan demiryolunun yenilenen bölümünde ilerleyen bir yük treni görülüyor, 27 Eylül 2025.

Çin’in Suifenhe kenti ile Çin-Rusya sınırını birbirine bağlayan demiryolunun kapsamlı yenileme çalışmaları cumartesi günü tamamlandı. Yeni hizmete giren raylar sayesinde trenler saatte 120 kilometre hıza ulaşabilecek. Bu yeni hız kapasitesi, önceki 55 kilometrelik hız sınırının iki katından fazla olup nakliye imkanlarını önemli ölçüde artırıyor. (Fotoğraf: Wang Song/Xinhua)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.