(BEİJİNG-Xinhua) — Beijing 2022 Kış Paralimpik Oyunları için alevler, Beijing ve Zhangjiakou’daki sekiz noktada toplandı. Toplanan her alev grubunu, sahada en fazla 20 kişiden oluşan meşale taşıyıcısı grup takip etti ve son olarak Cennet Tapınağı’ndan dokuz alev toplandı.

Çin’in başkenti Beijing’in Chaoyang Bölgesi’nde engellilere birçok hizmetin sunulduğu Sweet Home’da düzenlenen Beijing 2022 Paralimpik Meşale Turu ve Meşale Yakma Töreni sırasında Olimpiyat alevi yakılıyor, 2 Mart 2022. (Fotoğraf: Sun Ruibo/Xinhua)
Çin’in başkenti Beijing’in Chaoyang Bölgesi’nde engellilere birçok hizmetin sunulduğu Sweet Home’da düzenlenen Beijing 2022 Paralimpik Meşale Turu ve Meşale Yakma Töreni sırasında meşale taşıyıcısı Ma Heng meşaleyle birlikte koşuyor, 2 Mart 2022. (Fotoğraf: Sun Ruibo/Xinhua)


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.