Bilim-Teknoloji Yatırımları 2023’te Arttı

Kısa süre önce yayımlanan 2023 Ulusal Bilim ve Teknoloji Yatırımları İstatistik Bülteni, 2023 yılında Çin’in yenilik odaklı kalkınma stratejisini ilerlettiğini, bilimsel ve teknolojik yenilikle sınai yeniliğe öncülük yapmaya devam ettiğini ve ar-ge finansmanında istikrarlı büyümeyi sürdürdüğünü gösteriyor.

CHINA TODAY TÜRKİYE –Bilim ve Teknolojiye Yapılan Bütçe Harcamaları, Toplam Ar-Ge Yatırımı, İşletmelerden Sağlanan Ar-Ge Fonları, Ar-Ge Harcamalarında Ek Vergi İndirimi ve Vergi Muafiyetinden Yararlanan Belirlenmiş Büyüklüğün Üstündeki İşletme Sayıları açıklandı.

Bilim ve Teknolojiye Yapılan Bütçe Harcamaları ile Toplam Ar-Ge Yatırımı
İşletmelerden Sağlanan Ar-Ge Fonları


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.