Çin’in en üst düzey ekonomik planlama kuruluşu olan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun (NDRC) verdiği rakamlara göre, Çin-Avrupa yük treni seferlerinde yılın ilk 11 ayında istikrarlı bir artış yaşandı.

(BEİJİNG-Xinhua) — NDRC’ye göre Çin-Avrupa yük treni seferleri Ocak-Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artışla 13 bin 817’ye ulaştı.

Bu dönemde yük trenleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artışla 1,33 milyon TEU (1 TEU, 20 feet’lik konteyneri ifade etmektedir) mal elleçledi.

NDRC, Çin-Avrupa yük treni sefer sayısının sadece Kasım ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 artışla bin 246’ya çıktığını ve peş peşe 19. ayda da bini aştığını bildirdi. Yük trenleri geçen ay, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 artışla 120 bin TEU kargo taşıdı.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.