ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI: AB, ÇOK KUTUPLU DÜNYADA BAĞIMSIZ BİR GÜÇ

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, çok kutuplu dünyada Avrupa Birliği’ni (AB) bağımsız bir güç olarak gördüklerini ve Avrupa’nın kalkınma ve büyümesi ile AB’nin stratejik bağımsızlığını desteklediklerini söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 30 Kasım (Xinhua) – Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, Çarşamba günü Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tanja Fajon ile yaptığı görüşmede Çin ve AB’nin rakip değil ortak olduğuna ve insan uygarlığının gelişimini ortaklaşa ilerletmek üzere birbirilerine saygı duymaları, birbirlerinden yeni şeyler öğrenmeleri ve birbirlerini takdir etmeleri gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Wang, Slovenya’nın AB içinde yapıcı bir rol oynamasını, AB’nin Çin’e ilişkin daha bağımsız, nesnel ve dostane bir bakış geliştirmesine yardımcı olmasını ve Çin’le AB arasındaki açık işbirliğini destekleyip bu işbirliğine katılmasını umduklarını ifade etti.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.