ÇİN PLASTİK KİRLİLİĞİYLE MÜCADELEDE DİĞER DTÖ ÜYELERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIR
- 15 Haziran 2022
- Yayınlayan: Kerem Kofteoglu
- Kategori: Son Yazılar

Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’ndeki (DTÖ) temsilcisi Li Chenggang, ülkenin plastik kirliliğinin ortaya koyduğu küresel zorlukla mücadelede diğer DTÖ üyeleriyle birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
(Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Cenevre’den bildiriyor-XHTV) — Li, bu sözleri DTÖ’nün 12. Bakanlar Konferansı’nın çevresel girişimlerine dair gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdi.
Çin’in DTÖ’deki temsilcisi Lİ CHENGGANG şunu söyledi: “Ekonomimiz ve sosyal kalkınmamızın hedefinde sürdürülebilirlik olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten de yurt içinde aldığımız önlemler aynı zamanda küresel kalkınmanın sürdürülebilirliğine de katkı sunuyor. DTÖ zemininde tüm üyelerle plastik kirliliği meselesinin yönetimi konusunda yakın işbirliği içinde olmaktan onur duyarız. Plastik kirliliğinin küresel bir sorun olduğuna kuvvetle inanıyoruz. Bu küresel zorluk, küresel bir çabaya ve işbirliğine ihtiyaç duyuyor. Çin, bu sebeple diğerleriyle işbirliği yapmak için çaba göstermeyi sürdürecek, fikir birliğini somut eylemlere dönüştürmeye çalışacak. DTÖ çerçevesi kapsamında DTÖ’nün plastik kirliliğiyle mücadelede benzersiz rol oynayabileceğini umuyoruz.”