ÇİN, TARIM ÜRÜNLERİ İÇİN SOĞUK ZİNCİR LOJİSTİK GELİŞİMİNİ TEŞVİK EDECEK

Çin, pazar arzını daha güvenli kılma çabaları dahilinde tarım ürünleri için soğuk zincir lojistiğinin geliştirilmesine öncelik verecek.

(BEİJİNG-Xinhua) — Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından Cuma günü ortaklaşa yayınlanan bir genelgeye göre, ülkede önümüzdeki iki yıl içinde tarım ürünleri için soğuk zincir altyapısının iyileştirilmesi ve bölgeler arası soğuk zincir dolaşımının kapasitesinin ve verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Bakanlıklar, genelge uyarınca dağıtım merkezleri ve satış alanlarındaki soğuk zincir altyapısının iyileştirilmesine ve halka açık soğuk hava depolarının ve merkezi mutfakların kurulmasına destek verecek.

Genelgede ayrıca, satış alanlarındaki ilgili işletmelere, soğuk zincir toplama ve dağıtım merkezlerini ve düşük sıcaklıklı dağıtım merkezlerini genişletmeleri için destek verileceği belirtildi.

Eyalet düzeyindeki yönetimler, piyasa arzını desteklemek için merkezi hükümetten aldıkları sübvansiyonları kullanmaya teşvik edilecek. Genelgede ayrıca, yerel yönetimlere, yerel koşullara uygun olarak, arzın güvence altına alınmasına katkıda bulunan, pandemiden etkilenmiş soğuk zincir şirketlerini desteklemelerine yönelik tavsiyede bulunuldu.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.