ÇİN YENİ DOĞALGAZ BORU HATTI İNŞAATINA BAŞLADI

Çin’in batı bölgelerinden ülkenin doğusuna doğalgaz taşıyan mega enerji nakil projesine ait dördüncü boru hattının inşaat çalışmaları Çarşamba günü başladı.

BEİJİNG, 28 Eylül (Xinhua) –– Toplam uzunluğu 3.340 km olan boru hattı, Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Wuqia ilçesinden, Ningxia Hui Özerk Bölgesi’nin Zhongwei şehrine uzanıyor.

İnşaatı yapan şirket olan Çin Petrol ve Gaz Boru Ağı Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Wei, boru hattının tamamlanması sonrasında mega enerji iletim projesinin yıllık kapasitesini 100 milyar metreküpe çıkaracağını söyledi.

Zhang, şirketin ülkenin enerji güvenliğini sağlamak amacıyla petrol ve doğalgaz boru hattı ağı altyapısının inşasını desteklediğini de sözlerine ekledi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.