Çin’deki 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’ndan teknoloji meraklılarına

SHANGHAİ, 7 Temmuz (Xinhua) — Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda yapay zeka destekli ürün ve uygulamalar yoğun ilgi görüyor. Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda bir robotla Çin satrancı oynayan çocuk, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda bir ev robotunu inceleyen ziyaretçiler, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
 Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda bir robotu inceleyen ziyaretçiler, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda tutma becerilerini sergileyen bir biyonik eli inceleyen ziyaretçiler, 5 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin’in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda mekanik elleri inceleyen çocuklar, 5 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.