Çin’in başkenti Beijing’i fırtına ve şiddetli yağışlar vurdu: 30 ölü

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing’den bildiriyor / XHTV — Çin’in başkenti Beijing’de etkili olan fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti. ((Xinhua/Zhang Ailin)

ANONS (Türkçe): RICK O’SHEA, Xinhua muhabiri, Yapay zeka ile desteklenmiş seslendirme: Çin’in başkenti Beijing’de etkili olan fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle pazartesi gece yarısı itibarıyla 30 kişi hayatını kaybetti.

Son günlerde subtropikal yüksek basınç bölgesinin uç kesimlerinden taşınan sıcak ve nemli hava nedeniyle Miyun’da ve Beijing’in diğer bölgelerinde aşırı ve şiddetli konvektif hava koşulları meydana geldi. Sel kontrol merkezi, pazartesi günü saat 20.00’da kent genelinde en yüksek seviyede sel kontrol acil durum müdahale mekanizmasını devreye soktu.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.