Çin Gümrük Genel İdaresi’nden alınan verilere göre, ülkenin çay ihracatı 2022’de istikrarlı bir büyüme kaydetti. İdareye göre, Çin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1,59 artışla 375.300 ton çay ihraç etti.

BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) — Kırılıma bakıldığında, Çin’in yeşil çay ihracatı ülkenin toplam çay ihracatının yüzde 83,6’sına tekabül edecek şekilde, 313.900 ton olarak gerçekleşti. Siyah çay ihracatı toplam ihracatın yüzde 8,9’unu, oolong çayı ihracatı ise yüzde 5,2’sini oluşturdu. Verilere göre Çin’in doğusundaki Fujian Eyaleti, çay ihracat değeri açısından ülke toplamının yüzde 25,52’sini oluşturarak ülkede ilk sırada yer alıyor.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.