ÇİN’İN HAİNAN EYALETİ 2022’DE 20.000 ARAÇ ŞARJ ÜNİTESİ KURACAK

Çin’in güneyinde bulunan ada eyaleti Hainan, temiz enerjili araçların daha da yaygınlaştırılması çabalarının bir parçası olarak 2022 yılında 20.000 yeni araç şarj ünitesi kurmayı planlıyor.

(HAİKOU-Xinhua) — Hainan eyalet kalkınma ve reform komisyonunun yayınladığı bir plana göre, bu yılın sonuna kadar Hainan’da şarj ünitesi bulunmayan hiçbir kent, ilçe ve kasaba kalmamalı ve kasabaların en az yüzde 30’unda beş şarj ünitesine sahip bir şarj istasyonu bulunmalı.

Planda, Hainan’ın kırsal alanlara, konut sitelerine ve karayolu dinlenme tesislerine daha fazla şarj ünitesi kurarak elektrikli araçlar için altyapı oluşturma hızını artıracağı belirtildi.

Hainan, eyalet genelinde petrolle çalışan geleneksel araç satışlarını 2030 yılına kadar kademeli olarak kaldırmayı taahhüt etmişti.

Çin’in kuzeyindeki Tianjin’de bulunan Jinmenhu Yeni Enerjili Araç Entegre Hizmet Merkezi’nde şarj cihazını çalıştıran bir robot görülüyor, 18 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Li Ran/Xinhua)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.