ENDONEZYA’DAKİ AT YARIŞLARINDA ÇOCUK JOKEYLER YARIŞTI

AÇE, 28 Ağustos (Xinhua) Endonezya’nın Açe eyaletinin Takengon ş ehrindeki geleneksel at yarışları büyük ilgi gördü. Birçok eyalet s akini ve turist yarışmayı izlemeye geldi. Yarışlarda 10 ila 15 yaş arası çocuk jokeylerin mücadele etmesi esk iden beri süregelen bir geleneğin parçası.

Endonezya’nın Açe eyaletine bağlı Takengon şehrindeki geleneksel at yarışlarında mücadele eden çocuk jokeyler, 27 Ağustos 2022. (Fotoğr af: Fachrul Reza/Xinhua)

Endonezya’nın Açe eyaletine bağlı Takengon şehrindeki geleneksel at yarışlarında mücadele eden bir çocuk jokey, 27 Ağustos 2022. (Fotoğ raf: Fachrul Reza/Xinhua)
Endonezya’nın Açe eyaletine bağlı Takengon şehrindeki geleneksel at yarışlarında mücadele eden çocuk jokeyler, 27 Ağustos 2022. (Fotoğr af: Fachrul Reza/Xinhua)
Endonezya’nın Açe eyaletine bağlı Takengon şehrindeki geleneksel at yarışları öncesi atını yıkayan bir çocuk, 27 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Fachrul Reza/Xinhua)


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.