HAİNAN’DA AĞUSTOS AYINDA TEYİT EDİLMİŞ 4.390 KOVİD-19 VAKASI BİLDİRİLDİ
- 16 Ağustos 2022
- Yayınlayan: Kerem Kofteoglu
- Kategori: Son Yazılar

Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan yetkililer Pazartesi günkü basın toplantısında yaptıkları açıklamada, eyalette 1-14 Ağustos tarihlerinde 4 bin 390 teyit edilmiş Kovid-19 vakası ile 4 bin 493 asemptomatik vakanın bildirildiğini belirtti.
HAİKOU, 15 Ağustos (Xinhua) — Hainan’ın sahil kenti Sanya’daki Kovid-19 vakalarındaki artış sürerken, günlük enfeksiyon rakamları hala yüksek seyrediyor. Bununla birlikte eyaletin Kovid-19 önleme ve kontrol merkezine göre, yeni vakaların çoğu karantina altındaki kişiler arasında görülüyor.
Danzhou ve Lingshui de dahil olmak üzere Hainan’daki bazı kent ve ilçelerdeki pandemi durumu ise toplum içi bulaşmanın tespitiyle gelişim safhasında bulunuyor.
Hainan, eyalette mahsur kalan ziyaretçilerin evlerine dönmelerine yardım ediyor. Bu çerçevede eyalette mahsur kalan 27 bin 211 ziyaretçi, Pazar günü Sanya ve eyalet merkezi Haikou’dan uçakla ayrıldı.
Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan Haikou’daki Haikou Meilan Uluslararası Havaalanı’na giriş yapan eyalette mahsur kalmış bir turist, 14 Ağustos 2022. (F otoğraf: Zhang Liyun/Xinhua)