Sri Lankalı Tamiller, Thai Pongal hasat festivalini çeşitli şekillerde kutluyor. Tamilce’deki “Pongal”, bol yiyecek ve neşeyle “taşan” anlamına geliyor.

(KOLOMBO-Xinhua) — Pongal yemekleri yaparken kil çömlekler kullanan Tamiller, süt kaynayıp taşarken “Pongal-o-Pongal” diye bağırıyor ve kavanozlara yeni yılın ilk mevsiminden gelen pirinç ve palmiye şekeri serperek önümüzdeki yılda mutlu bir hayat ve iyi bir hasat için dua ediyor.

Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’daki Thai Pongal Festivali’nde insanlar bir tapınakta mum yakıyor, 14 Ocak 2022. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’daki Thai Pongal Festivali’nde bir kadın tapınakta dua ediyor, 14 Ocak 2022. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)
Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’daki Thai Pongal Festivali’nde Pongal yemeğinin pişmesini bekleyen insanlar, 14 Ocak 2022. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)
Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’daki Thai Pongal Festivali’nde renkli bir tasarım yapan bir kişi, 14 Ocak 2022. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lankalı dindar Tamiller, Kolombo’daki bir Hindu tapınağında Tamil hasat festivali Thai Pongal’ı kutluyor, 14 Ocak 2022. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.