HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ OCAK-MAYIS DÖNEMİNDE BÜYÜME KAYDETTİ

Çin’de açıklanan resmi veriler, ülkedeki hazır giyim sektörünün bu yılın ilk beş ayında işletme değerinde büyüme kaydettiğini gösterdi.

BEİJİNG, 3 Temmuz (Xinhua) –– Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, ülkenin 13.053 büyük giyim şirketi, Ocak-Mayıs aylarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,1 artışla toplam 561,1 milyar yuan (yaklaşık 83,9 milyar ABD doları) gelir elde etti.

Bu şirketlerin toplam karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,6 azalarak 23.3 milyar yuana gerilerken; bileşik üretimleri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,5 arttı ve 9,3 milyar adede ulaştı.

Bakanlık verilerine göre, Ocak-Mayıs döneminde ülkenin hazır giyim ve aksesuar ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2 artışla 62,2 milyar ABD dolarına ulaştı.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.