Hong Konglu Yetkiliden Uyarı: Salgının Seyri Kötüleşiyor
- 21 Kasım 2020
- Yayınlayan: Kerem Kofteoglu
- Kategori: Son Yazılar

Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) yönetiminden bir halk sağlığı yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, virüsün toplum içinde hızla yayıldığının işareti olarak son dönemde daha fazla Kovid-19 vakasının teyit edildiğini belirtti ve salgının kötüleştiği konusunda uyarıda bulundu.
(Xinhua) -Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi (CHP), Perşembe günü sekizi yurt dışı bağlantılı olmak üzere 12 Kovid-19 vakası daha teyit etti. Enfeksiyon taşıyan dört yerel kişiden ikisinde ise virüsün kaynağı tespit edilemedi. Bu arada yaklaşık 20 kişinin ilk testi de pozitif çıktı.
Geçen iki hafta içinde Hong Kong’da 19’unun kaynağı belirsiz olmak üzere 131 yeni vaka bildirildi.
Merkezin yöneticisi Wong Ka-hing, kısa vadede koronavirüs enfeksiyonlarında keskin bir sıçrama olabileceği konusunda uyarırken, salgının kötüleşmesini önlemek için Hong Kong halkını sosyal mesafeyi korumaya ve kişisel hijyene dikkat etmeye çağırdı.
Hong Kong’da teyit edilmiş Kovid-19 vakalarının toplam sayısı 5 bin 491’e yükseldi. Halen sekizi kritik durumda toplam 109 hasta hastanelerde tedavi görüyor.