HUNAN EYALETİNDEKİ ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR YAKLAŞIK 1,8 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEDİ

Çin’in orta kesiminde yer alan Hunan eyaletinde, 1 Haziran’dan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda toplam 1,79 milyon insan etkilendi.

(CHANGSHA-Xinhua) — Eyalet sel kontrolü ve kuraklık yardımı merkezi yetkilisi Li Dajian, Çarşamba günü itibarıyla 10 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin de hala kayıp olduğunu söyledi.

Li, eyalette 2700’den fazla evin yıkıldığını ya da ciddi şekilde hasar gördüğünü ve yaklaşık 286.000 kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Eyalet, 2 Haziran’da afet yardımı için bir acil müdahale başlattı ve felaketten etkilenen bölgelere çadır, katlanabilir yatak ve diğer malzemeler gönderdi. Yağmurun etkisini azaltmak için geçici yardım fonları ve malzemeleri de dağıtıldı.

Genel merkeze göre, şiddetli yağışlar neredeyse tüm eyaleti etkiledi ve bazı yağış izleme istasyonları yağışları tarihi seviyelerde kaydetti.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.