Çin İnsanlı Uzay Ajansı’nın (CMSA) verdiği bilgiye göre Mengtian laboratuvar modülü, Çin’in Tiangong uzay istasyonu kombinasyonuna başarıyla kenetlendi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing’den bildiriyor — CMSA, Tiangong’un ikinci laboratuvar modülü olan Mengtian’ın planlanan yörüngesine girdikten sonra, uzay istasyonunun çekirdek modülü Tianhe’nin ön kapısıyla Salı günü Beijing saatiyle 04.27’de başarıyla kenetlendiğini söyledi. Buluşma ve kenetlenme sürecinin tamamı yaklaşık 13 saat sürdü.

CMSA’ya göre Mengtian bundan sonra planlandığı gibi konumlanmasını tamamlayacak. Mengtian modülü, Tianhe çekirdek modülü ve Wentian laboratuvar modülüyle birlikte uzay istasyonunun T-şeklindeki temel konfigürasyonunu oluşturacak.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.