(KOLOMBO-Xinhua) — Sri Lanka’da çeltik fidesi dikim zamanı başladı. Çiftçiler, mandalarıyla birlikte çamurlu tarlalarda yoğun biçimde çalışıyor.

Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’nun kenar mahallesi Kaduwela’da çeltik ekimi mevsiminde çiftçiler ve mandalar çeltik tarlasında çalışıyor, 28 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.