Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük seyahat fuarlarından biri olan “2020 China International Travel Mart” (CITM) Pazartesi günü Şanghay’da başladı.

(Xinhua) – Yaklaşık 50 ülke ve bölgeden bin 500 civarında temsilci ile katılımcının ağırlanacağı etkinlik, Çarşamba’ya kadar yani üç gün boyunca devam edecek.

45 bin metrekarelik bir sergi alanında düzenlenen fuarda, doğal güzelliği görülmeye değer yerler, kültürel ve yaratıcı ürünler, turizm hizmetleri gibi farklı alanlar, geniş bir yelpazede tanıtılacak.

İnsanların evlerinden ve yurtdışından en son seyahat ürünleri ile hizmetlerini deneyimlemelerine olanak sağlamak için internet üzerinden de ulaşılabilir olan fuar, bu şekilde hem satıcılar hem de alıcılar için iş görüşmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Analistler, Çin’in 5-10 Kasım tarihleri arasında Şanghay’da düzenlenen üçüncü ithalat fuarının ardından, 2020 CITM’nin, yabancı ülkelerle kültürel ve turizm işbirliğini geliştireceği, uzun vadede de yabancı turistlerin gelmesiyle oluşan Çin turizm pazarının güvenini arttıracağını öngörüyor.

1998 yılında kurulan CITM, Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük ve en etkili turizm fuarlarından biri haline geldi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.