WEİNİNG İLÇESİNDE ELMA HASADI

WEİNİNG, 4 Kasım (Xinhua) — Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan Weining Yi, Hui ve Miao Özerk İlçesi’nin Niupeng kasabasındaki bir meyve bahçesinde elma toplayan bir çiftçi.

Yüksek deniz seviyesi, alçak enlem, güneşe maruz kalma süresinin uzun olması ile gece ve gündüz arasındaki büyük sıcaklık farkı gibi doğal avantajları bulunan Weining ilçesi, bu sayede yöre halkına büyük gelir getiren elma dikimi için olanak sağlıyor. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.