Xİ: XİNJİANG KUŞAK VE YOL İŞBİRLİĞİNDE ANA MERKEZLERDEN BİRİDİR

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, Kuşak ve Yol işbirliğinin ilerlemesiyle Xinjiang’ın artık uzak bir köşe değil, bir çekirdek alan ve bir merkez olduğunu söyledi.

URUMÇİ, 15 Temmuz (Xinhua) — Xi açıklamalarını Salı öğleden sonra Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumqi’deki Urumqi Uluslararası Kara Liman Bölgesi’ni ziyaret ettiğinde yaptı.

Xi, Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin önerilmesinden beri çok sayıda kayda değer ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Xi, kara limanı alanındaki personele çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çalışanların gelişimini onaylayan Xi, daha da büyük başarılar için personeli çalışmaya teşvik etti.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.