Çin’in güneybatısında yer alan ve Yunnan eyaletindeki Mengzi ve Mile şehirlerini birbirine bağlayan 106 km’lik yüksek hızlı demiryolu Cuma günü hizmete girdi. Saatte 250 km hız yapılabilecek şekilde tasarlanan yeni demiryolu, Mengzi ile eyalet merkezi Kunming arasındaki seyahat süresini 69 dakikaya indirdi.

KUNMİNG, 16 Aralık (Xinhua) — Haziran 2018’de başlayan demiryolunun inşaatı boyunca bölgedeki karmaşık jeolojik yapının üstesinden gelmek için toplam 52 köprü ve 10 tünel inşa edildi. Çin Demiryolu Kunming Bürosu Grubu Ltd. Şti yolcu taşımacılığı departmanı müdür yardımcısı Shi Liang’a göre, Çin’in güneybatı bölgesi ile ASEAN ülkeleri arasındaki demiryolu ağının önemli bir parçası olan yüksek hızlı demiryolu, hat boyunca kırsal etnik bölgelerin kentleşme sürecini hızlandırmada olumlu bir rol oynayacak.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.