2020 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı 4-9 Eylül’de Gerçekleşecek

2020 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı (CIFTIS) 4 Eylül’de başkent Beijing’de başladı. Bu yıl 7’nci kez kapılarını Çin Uluslararası Kongre Merkezi’nde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in video konferansla açılan fuar, 9 Eylül’de sona erecek.

Çin Avrupa Uluslararası Araştırma Merkezi Başkanı Christian Mestre, Covid-19 pandemisinin etkisiyle bazı ülkelerin kapalı bir tutum sergilediği bir dönemde Çin’in hizmet sektöründe ticaret ve iş birliğini pekiştirmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in çok taraflılığı kararlılıkla koruduğuna işaret eden Christian Mestre, Xi’nin ayrıca uluslararası topluma iş birliğini güçlendirerek hizmet ticaretindeki engelleri azaltma çağrısında bulunduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Xi fuarın açılışında yaptığı açıklamada, tüm zorluklara rağmen, Çin hükümetinin böyle bir büyük uluslararası ekonomik ve ticari etkinlik vesilesiyle dünya ülkeleriyle beraber sınamaların üstesinden gelerek küresel hizmet ticaretinin refahını ve gelişmesini gerçekleştirdiği gibi, küresel ekonominin bir an önce canlanmasına katkı sağladığını ifade etti.

Charhar Entitüsü Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı Zhang Guobin, salgının ortaya çıkmasından beri en çok darbe alan sektörlerden biri olarak hizmet ticaretinin, fuar sayesinde en hızlı şekilde toparlanmasını umduğunu söyledi. Zhang, küresel ekonomin bir an önce canlanmasının salgının ekonomik ve toplumsal zararlarını da azaltacağının altını çizdi. (Kaynak: Criturk)



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.