Çin’de Ulaştırma Bakanlığı’nın bir yetkilisinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, yaklaşan Bahar Festivali seyahat furyası sırasında yolcu seyahatleri sayısı, 2021’in aynı döneminde kaydedilen sayıya kıyasla keskin biçimde artacak.

(BEİJİNG-Xinhua) — Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden Ren Zhuoli, Çin’in en büyük yıllık seyahat furyasının gelecek yıl 17 Ocak’tan 25 Şubat’a kadar süreceğini söyledi.

Ren, 2022 yılında Bahar Festivali sırasında yolcu seyahatleri sayısının, 2021 Bahar Festivali seyahat furyasında yapılan 870 milyon seyahate kıyasla önemli ölçüde artacağını ve hatta 2020 yılında kaydedilen 1,48 milyar seyahati aşacağını söyledi.

Chunyun olarak da bilinen 40 günlük seyahat mevsiminde çok sayıda Çinli, bu yıl 1 Şubat 2022’ye denk gelen Çin Yeni yılı veya Bahar Festivali’nde aileleriyle biraraya gelmek için seyahat edecek.

 



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.