Mısırlı ve İspanyol uzmanlardan oluşan bir ortak arkeoloji heyeti, Mısır’ın Yukarı Mısır bölgesinde bulunan Minya vilayetinde Roma, Pers, Bizans ve Kıpti dönemlerine ait 32 kalker mezar keşfetti.

KAHİRE, 24 Şubat (Xinhua) — Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri, “Bu keşif, Yukarı Mısır’ın tarihi hakkındaki gizemlerin çözülmesi açısından son derece önemli” diye konuştu. Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı’ndan Cuma günü yapılan açıklamaya göre Roma dönemi mezarları kapaksız ya da yazıtsız olarak bulunurken, Kıpti dönemine ait mezarlar, içlerinde pek çok çanak çömleğin olduğu yer altındaki dikdörtgen deliklerden oluşuyor.

Açıklamada bulunan mezarlardan birinin zarar görmemiş durumda olduğu, diğerlerininse antik dönemdeki yağmacılar tarafından açıldığı dile getirildi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.