ÇİN’İN SEBZE İHRACATI 2022’DE ARTTI

Çin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı verilerine göre, ülkenin sebze ihracatı 2022 yılında istikrarlı bir büyüme kaydederek yıllık yüzde 6,5 oranında artış gösterdi. Bakanlığa göre geçen yıl, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artışla toplam değeri 17,22 milyar ABD doları olan yaklaşık 11,83 milyon ton sebze ihraç edildi.

BEİJİNG, 28 Şubat (Xinhua) — Çin’in sebze ithalatı ise aynı dönemde 337.000 ton oldu. Bu ithalatın toplam değeri, bir önceki yıla göre yüzde 19 düşüşle 960 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Veriler ayrıca, ülkenin sebze ticareti fazlasının 2022’de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,5 artışla 16,26 milyar ABD doları olduğunu gösterdi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.