DAKKA, 30 Ağustos (Xinhua) — Bangladeş’in çiftçilerin ticari açıdan önemli bir şeker mahsulünü hasat etmekle meşgul olduğu bazı bölgelerinde, şeker kamışının erken hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Bu uzun tropik çok yıllık bitki şimdi başkent Dakka pazarında çok popüler. Bangladeş’te şeker kamışı hasat mevsimi genellikle Eylül ayından Mart ayına kadar sürüyor.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir pazarda şeker kamışı saplarını hazırlayan bir işçi, 29 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Xinhua)

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir pazarda şeker kamışı saplarının demetini omuzunda taşıyan bir işçi, 29 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir pazarda şeker kamışı saplarını hazırlayan işçiler, 29 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir pazarda şeker kamışı saplarının demetini elinde taşıyan bir işçi, 29 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Xinhua)
Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir pazarda şeker kamışı saplarının demetini omuzunda taşıyan bir işçi, 29 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Xinhua)


Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.