- 1 Şubat 2022
- Yayınlayan: Kerem Kofteoglu
- Kategori: Son Yazılar
Beijing 2022 Kış Olimpiyatları yaklaşırken Çin’in kuzeydoğusundaki Harbin kenti, robotlarla insan sporcular arasında oynanan bir körling maçına tanık oldu.
(Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Harbin’den bildiriyor-XHTV) — Maç, körling robotlarının geliştirildiği Harbin Teknoloji Enstitüsü’nde oynandı. Katılımcılar arasında akıllı körling robotları, profesyonel körling oyuncuları ve meraklı gençler de vardı.
Körling robotu Ar-Ge ekibinin teknik danışmanı Jiang Yilun: “Körling etkinliklerinde kontrol edilemeyen birçok faktör var. Sahada sürekli denemeler yaparak körling maçlarında kullanılan taktiklerin bir özetini çıkarıp bunları, körling taşlarını daha isabetli biçimde fırlatabilmeleri için robotların prosedürlerine ekledik. Körling robotları sporcuların zor hareketlerini taklit edebiliyor” diyor.