Beijing, hem Yaz hem de Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan tek çifte olimpik şehir olma özelliğini taşıyor. Batı medyasının bir kısmı karın azlığı ve ardından yapay karın kalitesi nedeniyle Kış Olimpiyatları’na dair endişelerinin olduğunu ifade etmişti.

(Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing’den bildiriyor-XHTV)— Yabancı sporcularsa yapay kar alanları da dahil olmak üzere tüm hazırlıklardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Huffington Post’a konuşan Fransa’dan alp disiplini kayak yarışçısı Gauthier de Tessieres, kayakçıların yapay kara alıştığını, düşük rakımlı ve az karlı yerler için bunun iyi bir tamamlayıcı olduğunu söyledi. Yapay kar, daha kompakt olma avantajına sahip bulunuyor.

Ganalı Alp Disiplini kayakçısı Carlos Maeder şunu söylüyor: “Gerçekten de her şey mükemmel. Tamamı yapay kar. Ve bence profesyoneller, bunu daha sert olduğu için gerçekten seviyor.”

Yapay kar ilk kez 1980 Lake Placid Kış Olimpiyat Oyunları’nda kullanıldı. PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’ndaki Alp Disiplini kayak alanında kullanılan karın yaklaşık yüzde 90’ı yapayken, insan yapımı kar Vancouver 2010 ve Soçi 2014’ün de bir özelliğiydi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.