Yasa: “Karaburun, şehrin nefes aldığı yerdir”

Doğası ve huzur veren ortamıyla İzmir’in Karaburun yarımadası, turizmin yeni yıldızı olacağa benziyor. Şirin ilçenin turizmdeki yerini Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa ili konuştuk.  
Karaburun’un büyükşehirlerde sıkılanların nefes alıp rahatlayabileceği bir yer olduğunu belirten Yasa, “Karaburun, sadece yaz tatilcilerine değil, kışın da farklı bir mekân arayanlara hitap ediyor. Bu farklılığı yaşamak isteyen herkesi yılbaşında ilçemize davet ediyorum” diyor.
Yarımadanın dünyada 500 adet kaldığı sanılan Akdeniz Foku’nun yaşam ve üreme alanı olduğunun altını çizen Yasa, ilçenin turizmle kalkınacağını söylüyor. İlçedeki toplam yatak kapasitesinin 840 olduğunu kaydeden Yasa ilçeyle ilgili şu bilgileri verdi:   “Yapımı devam eden karayolu ilçemize İzmir’den ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Biz de yazın ulaşımı kolaylaştırmak adına, Karaburun’dan Mordoğan bağlantılı Foça motor seferlerini Haziran ayında başlattık. Turizmin hareketlenmesine yol açan bu seferleri yaz sonuna kadar devam edecek.”

Yat limana yer aranıyor
Karaburun ile İzmir arasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteği ile daha hızlı ve modern teknelerle yolcu ulaşımının sağlanacağını belirten Yasa,  “Yap-İşlet-devret yöntemiyle, 230 yat kapasiteli bir yat limanı için ihale açtık. Ancak, barınma kapasitesi düşük olduğu için hiçbir firmadan teklif gelmedi. Bundan dolayı daha büyük kapasiteli yat limanı projesi için uygun yerler aramaya başladık. Gemi yanaşma iskelesi için Bodrum Arslanburnu’nda bir yer belirledik.  İlgili bakanlık, deniz çayırlarının tahrip olabileceği gerekçesiyle burayı kabul etmedi” diyor.
Yasa, yarımadada yaşayan herkesin balık çiftçiliklerinden de şikâyetçi olduklarını belirterek, “Yarımadanın batı kesimleri balık çiftliklerinin İşgali altında. Yasak olduğu halde karaya neredeyse birkaç metre uzaklıkta üretim yapıyorlar. Sivil toplum kuruluşları ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın orkinos çiftliklerine karşı düzenlediği protestolar amacına ulaştı. ÇED toplantısı engellendi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da geri adım atmak zorunda kaldı” diye ekliyor.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.

Bir yanıt yazın