2023 DÜNYA ROBOT KONFERANSI AĞUSTOS’TA BEİJİNG’DE DÜZENLENECEK

2023 Dünya Robot Konferansı, 16-22 Ağustos tarihleri arasında Beijing’de düzenlenecek. Çin Bilim ve Teknoloji Derneği (CAST) Salı günü düzenlediği basın toplantısında, konferansta en son teknolojik gelişmeler ile robot sektörüne ilişkin sergilerin yer alacağını belitti.

BEİJİNG, 5 Temmuz (Xinhua) — Çin Bilim ve Teknoloji Derneği yetkilisi Xu Guanghong forum, fuar ve yarışma dahil olmak üzere üç bölümden oluşacak konferansın robot teknolojisi ve sanayisindeki en son trendlere odaklanacağını, robot inovasyonunun çeşitli sektörlerdeki uygulamasına ilişkin senaryoların sunulacağını ve üst düzey beyin-bilgisayar ara yüzü ile insan-makine işbirliği yarışmalarının yapılacağını söyledi.

Çin Elektronik Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Liang Liang, akademisyenler, uzmanlar, girişimciler ve uluslararası örgütlerden temsilcilerin konferansa katılacağını belirtti.

Liang, yerli ve yabancı 100’ün üzerinde robot firması temsilcisinin 500’den fazla ürün sergileyeceğini, bunlar arasında imalat, tarım, tıp, sağlık ve yaşlılık hizmetleri gibi robot bağlantılı uygulamaların söz konusu olduğu 10 alanın yer aldığını kaydetti.

Bu yılki konferansa Beijing Belediye Yönetimi, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı ve Çin Bilim ve Teknoloji Derneği ev sahipliği yapacak.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.