Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası FIFA 2022 için Çin’den Katar’a, Yutong’un ürettiği 741 elektrikli otobüs deniz yoluyla taşınacak. 

(Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin’in Zhengzhou kentinden bildiriyor-XHTV) —  Yutong elektrikli araçlarının Katar’a gönderilmesi için Cuma günü Çin’in orta kesimlerindeki Henan Eyaleti’nde yer alan Zhengzhou’da bir tören düzenlendi.

Elektrikli araçlar yeni teknolojilerle donatıldı. Katar, dünyanın önde gelen otobüs üreticilerinden biri olan Çinli Yutong ile Katar FIFA 2022 Dünya Kupası’nda kullanılmak üzere otobüs üretimi için bir anlaşma yaptı. Şirket, turnuvaya 741’i elektrikli araç olmak üzere 1.002 araç sağlayacak.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.