Çin’de 2024’te 4,45 milyon hektar alan ağaçlandırıldı

BEİJİNG, 12 Mart (Xinhua) — Çin, geçen yıl yeşillendirme çabalarını hızlandırarak 4,446 milyon hektarlık alana ağaç dikti. Yukarıda Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming’in Panlong bölgesinde fidan diken öğrenciler görülüyor, 11 Mart 2025. (Fotoğraf: Chen Xinbo/Xinhua)

Ulusal Yeşillendirme Komisyonu’nun çarşamba günü yayımladığı rapora göre bu, 2023 yılında ağaç dikimi yapılan 3,998 milyon hektar alana kıyasla oldukça fazla. Çin, çarşamba günü 47. Ulusal Ağaç Dikme Günü’nü kutladı. Ülkede 2024 yılında 3,224 milyon hektar bozulmaya uğramış otlak alanı eski haline döndürülürken, 2,783 milyon hektar kumlu ve taşlı arazi de iyileştirildi.

Geçen yıl Çin’in ormancılık ve otlak endüstrisinin üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 9,6 artarak 10,17 trilyon yuana (yaklaşık 1,42 trilyon ABD doları) yükseldi. Raporda 2024 yılında ekoturizm gezilerinin bir önceki yıla göre yüzde 9,1 artarak 2,76 milyara ulaştığı belirtildi.



Yazar: Kerem Kofteoglu
1963’te Mardin’de doğdu. İlk ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Dünya gazetesinde Reklam Bölümü'nde işe başladı. Sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nı takip eden muhabirlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Hürriyet Gazetesi’ne bağlı haftalık Ekonomist Dergisi ve Sabah grubunun Para dergisinde çalıştı. Bir dönem Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) Başkanlığını yürüten Köfteoğlu, halen çeşitli dergilerde serbest gazetecilik yapıp, bazı kurumlara basın ve turizm danışmanlığı hizmeti veriyor.